Anza

dan za surfat.

Anza

Dne: 14.02.2018 ob 00:00

Če se od naše vasi Tamraght odpeljemo južno proti Agadirju, se bomo kmalu peljali skozi majhno vas Anza. Anza, ki v berberščini pomeni dež, velja za geto. Eden naših inštruktorjev je odraščal tam, dokler se mama ni odločila, da se zaradi slabe družbe, ki vpliva na sina, preselijo v Tamraght. Kakorkoli, nam je zagotovil, da za turiste ni nevarnosti, saj jih imajo po celi obali vsi radi. Kar pa nas vleče v to malo vasico, so seveda valovi, ki jih tu kot izgleda nikoli ne zmanjka. Dobro je vedeti, da je plaža Anze razdeljena na dva dela. Na desni strani je plaža peščena in nudi tako desni kot tudi dolg levi val, kar v Maroku ne najdemo povsod. Na drugi strani je dno skalnato, ta del plaže pa velja za spot domačinov, ki se združujejo pod imenom Dinosaur surfers. To še ne pomeni, da tu ne smemo surfati, vendar je boljše, da se držimo pravila prednosti domačinov. Anze ne bomo našli na surferskih zemljevidih, je pa to gotovo eden od najbolj konsistentnih spotov v okolici. Ko je povsod morje ravno kot ogledalo, bomo tu  vseeno našli valove. Plaža pa skriva še eno zanimivost. Ob oseki, ko z vode pogledajo skale, lahko na njih najdemo sledi dinozavrov. Od tukaj izvira tudi ime tolpe lokalnih surferjev, ki pa niso tako strašni, kot je njihovo ime.

Nazaj na seznam novic

Prijavi se na surfanje

Se želiš naučiti surfat s Tribujevci? Izpolni prijavnico in si rezerviraj mesto v Surf Campu.

prijavi se na surfanje

Pošlji virtualno razglednico

Želiš povedati ostalim prijateljem kje si na dopustu? Pošlji mu virtualno razglednico. Izberi sliko, napiši sporočilo in pošlji!

pošlji razglednico

Vtisi, mnenja, izjave surferjev

Ustvarili bomo pleme in se zlili v to arabsko afriško državo, ki nam nudi en kup bizarnosti... Od najbolj pristne dogodivščine, do najbolj norega surfanja. Je kot knjiga, ki jo prebereš in si ognjevito predstavljaš, da si tam in doživljaš vse opisane podrobnosti. Ko knjigo prebereš, ...

preberi več izjav

NEWSLATER