Boilers

dan za surfat.

Boilers

Dne: 23.01.2018 ob 15:25

Lepe valove je včasih treba iskati tudi na nevarnejših mestih. Če to počnemo na pravi način, smo lahko brez strahu. Zato mi zmeraj vzamemo s sabo našega surf inštruktorja Abdullaha, ki ima že sedem let izkušenj z vodenjem po zahtevnejših surf spotih.  Tokrat nas je peljal surfat na Boilers. To ime je spot dobil po velikem kosu ladje, ki je tu nasedel. Boiler je rif breack (skalnato dno), ki na srednje plimovanje dela zelo lep val. Tam do metra in pol val ni pretirano strm, vseeno pa ima neverjetno moč. Kar ga uvršča med težje surf spote, je pa predvsem njegov dostop. Naš inštruktor nam je tako lepo pokazal pot. Največji trik je v potrpežljivosti in opazovanju periode valov iz vrha skale. V pravem trenutku pa skok v morje, nato te tok med skalami in ‘’Bojlerjem« skorajda sam potegne na Line up. Druga pomembna stvar pa je seveda tudi pot nazaj. Nikoli ne smemo surfati do konca svojih moči. Če nas je tok prej potegnil ven, nas bo tokrat nekoliko oviral na poti nazaj. Če bomo potrpežljivo počakali, da gre mimo set večjih valov, bo časa  za varno pot nazaj dovolj. Pri vsem tem pa ne škodijo neoprenski copati, saj se med že tako ostrim rifom najdejo tudi morski ježki.

Nazaj na seznam novic

Prijavi se na surfanje

Se želiš naučiti surfat s Tribujevci? Izpolni prijavnico in si rezerviraj mesto v Surf Campu.

prijavi se na surfanje

Pošlji virtualno razglednico

Želiš povedati ostalim prijateljem kje si na dopustu? Pošlji mu virtualno razglednico. Izberi sliko, napiši sporočilo in pošlji!

pošlji razglednico

Vtisi, mnenja, izjave surferjev

Ustvarili bomo pleme in se zlili v to arabsko afriško državo, ki nam nudi en kup bizarnosti... Od najbolj pristne dogodivščine, do najbolj norega surfanja. Je kot knjiga, ki jo prebereš in si ognjevito predstavljaš, da si tam in doživljaš vse opisane podrobnosti. Ko knjigo prebereš, ...

preberi več izjav

NEWSLATER