Neznanje je največja nevarnost

dan za surfat.

Neznanje je največja nevarnost

Dne: 08.03.2018 ob 20:11

Vedno, ko na plaži omenim varnost, me ljudje začnejo spraševati samo o morskih psih. No, naj povem, da jih na maroških obalah še niso videli. Na splošno do oceana nimamo dovolj spoštovanja. Ljudje smo narejeni za trdna tla in ko vstopamo v morje, se moramo zavedati, da je to tuj svet, ki nam ne pripada. Tako smo za nesreče med valovi najpogosteje krivi sami, ko se brez glave podamo v morje, ki ga ne poznamo. Prva nevarnost v vodi smo mi sam in naš lasten surf. Nato so tu drugi surferji okoli nas in šele nato vsi ostali vplivi in živali. Nezgode se najpogosteje zgodijo, ko se ne držimo pravil prednosti in ko se o surf spotu ne pozanimamo dovolj dobro. Zato se tudi izkušeni surferji iz raznih koncev sveta ob prihodu v Maroko za dan ali dva ustavijo v naši surf šoli, da jih naš inštruktor pouči o karakteristikah lokalnih plaž. Surfanje se uvršča med adrenalinske športe in je močno povezano z nepredvidljivostjo narave, to mu tudi daje čar. Z nasveti lokalnega inštruktorja, ki plažo pozna kot svoj žep, je naše surfanje veliko bolj varno in učinkovito.

Nazaj na seznam novic

Prijavi se na surfanje

Se želiš naučiti surfat s Tribujevci? Izpolni prijavnico in si rezerviraj mesto v Surf Campu.

prijavi se na surfanje

Pošlji virtualno razglednico

Želiš povedati ostalim prijateljem kje si na dopustu? Pošlji mu virtualno razglednico. Izberi sliko, napiši sporočilo in pošlji!

pošlji razglednico

Vtisi, mnenja, izjave surferjev

Ustvarili bomo pleme in se zlili v to arabsko afriško državo, ki nam nudi en kup bizarnosti... Od najbolj pristne dogodivščine, do najbolj norega surfanja. Je kot knjiga, ki jo prebereš in si ognjevito predstavljaš, da si tam in doživljaš vse opisane podrobnosti. Ko knjigo prebereš, ...

preberi več izjav

NEWSLATER