Ni surferja brez surf deske!

dan za surfat.

Ni surferja brez surf deske!

Dne: 01.09.2017 ob 22:22

Elegantne na pogled, delikatne na dotik in relativno lahke za svojo velikost; surf deske so preprosto čudovite! Havajčani, njihovi izumitelji, jih imenujejo papa he'e nalu. V preteklosti so bile lesene, dandanes so narejene iz lahkih materialov, različne velikosti pa se uporabljajo za različne stile ali nivoje znanja. Letno se izdela 400.000 surf desk.

Začetnikom so namenjeni Fun Boardi - "pence", večje, robustnejše deske, narejene iz lahke pene, neobčutljive na grobe udarce in na napake pri vstajanju.

Mini malibuji so po velikosti enake fun boardom, le da niso namenjene le učenju in so zato tanjše, narejene iz trših materialov.

Short board je deska, ki si jo navadno (naslonjeno na spimpanega Volkswagnovega vana) naslikamo pred oči, ko pomislimo na surfanje. So krajše in špičaste, predvsem pa NE za začetnike.

Longboard je deska z nostalgičnim pridihom. Zaradi ekstremne dolžine z njo lažje ujamemo val, ko smo na valu, pa se lahko po njej celo sprehajamo. Dandanes jih vidimo malo, v preteklosti pa so predstavljale dobršen del vseh surf desk.

Big Gun po dolžini ustreza longboardu, po obliki pa short boardu, narejena pa je za reeees velike valove (od 4 metre pa tudi do 15!), na katere nas navadno potegne kar vodni skuter.

Na portugalskih plažah se definitivno lahko nagledamo vsakovrstnih desk in dobimo navdih za dizajn svoje. Kakšno pa bi imel/a ti?

Nazaj na seznam novic

Prijavi se na surfanje

Se želiš naučiti surfat s Tribujevci? Izpolni prijavnico in si rezerviraj mesto v Surf Campu.

prijavi se na surfanje

Pošlji virtualno razglednico

Želiš povedati ostalim prijateljem kje si na dopustu? Pošlji mu virtualno razglednico. Izberi sliko, napiši sporočilo in pošlji!

pošlji razglednico

Vtisi, mnenja, izjave surferjev

Ustvarili bomo pleme in se zlili v to arabsko afriško državo, ki nam nudi en kup bizarnosti... Od najbolj pristne dogodivščine, do najbolj norega surfanja. Je kot knjiga, ki jo prebereš in si ognjevito predstavljaš, da si tam in doživljaš vse opisane podrobnosti. Ko knjigo prebereš, ...

preberi več izjav

NEWSLATER