Prvi surferji na svetu - zgodovina surfanja

dan za surfat.

Prvi surferji na svetu - zgodovina surfanja

Dne: 01.02.2018 ob 19:25

Kdor je raziskoval zgodovino surfanja ve, da je to eden najstarejših, če ne celo najstarejši šport. Z njim so si dali največ opravka na Havajih. Njegove korenine pa segajo še dlje na obale Azije, od koder so ga stara ljudstva ribičev in raziskovalcev raznesla po celem Pacifiku. Glavni akterji v začetkih surfanja so bili prav ribiči. Ti so bili od zmeraj najboljši poznavalci obal in valov. Na oceanu so valovi čisto drugačni kot pri nas in če ne zadenemo prave periode vala pri vrnitvi na obalo, nam ta lahko tudi prevrne barko. Tako so ribiči prvi surfali na valu že zgolj zato, da bi lažje in varneje pripluli nazaj na obalo, od tam dalje pa je šlo samo še za najboljšo zabavo na svetu.

 

V Maroku naši lokalni ribiči to počnejo še danes. V naši vasi nimajo pristanišča z valobranom in se tako včasih s surfom znajdemo na istem valu kot ribiški čoln. Surferji ribiče spoštujemo, saj nas lahko zmeraj veliko podučijo o lokalnih obalah, plimovanju, tokovih in vremenu.

 

Več o zgodovini surfanja si lahko prebereš tudi na tem LINKU. 

Nazaj na seznam novic

Prijavi se na surfanje

Se želiš naučiti surfat s Tribujevci? Izpolni prijavnico in si rezerviraj mesto v Surf Campu.

prijavi se na surfanje

Pošlji virtualno razglednico

Želiš povedati ostalim prijateljem kje si na dopustu? Pošlji mu virtualno razglednico. Izberi sliko, napiši sporočilo in pošlji!

pošlji razglednico

Vtisi, mnenja, izjave surferjev

Ustvarili bomo pleme in se zlili v to arabsko afriško državo, ki nam nudi en kup bizarnosti... Od najbolj pristne dogodivščine, do najbolj norega surfanja. Je kot knjiga, ki jo prebereš in si ognjevito predstavljaš, da si tam in doživljaš vse opisane podrobnosti. Ko knjigo prebereš, ...

preberi več izjav

NEWSLATER