S surfom za valovi

dan za surfat.

S surfom za valovi

Dne: 25.03.2018 ob 12:19

Po štirih mesecih tople Afrike se počasi spet vračam v svežo Evropo. Maroko postaja vedno toplejši in tu bo konec tedna že osemindvajset stopinj. Zakaj pa to ni dovolj dober razlog, da bi ostal tu? Surferji seveda rabimo višje temperature od povprečnega Evropejca in veliko sonca. Tega nam v Maroku tudi preko zime ni manjkalo. Tudi če so si dnevi tukaj dosti podobni in rutinski, se jih v teh štirih mesecih nikakor nismo naveličali. Surf - sleep - eate – repeat je pač naš naravni ciklus, ki nas izpopolnjuje in prav zaradi tega je pred nami spet čas selitve. Naj razložim, Maroko ni naša zimska destinacija samo zaradi vremena, ampak predvsem zaradi valov, ki na dolgi poti od močnih zimskih ciklonov na severnem Atlantiku do maroške obale razvijejo zelo dolge periode, ki oblikujejo najlepše valove. Ko pa se zima bliža koncu, se vetrovi na severu Atlantika umirijo. Umiri se tudi morje v Maroku in zato moramo iti mi valovom naproti, na sever, nazaj na Portugalsko. Ker smo večino dneva preživeli v slani vodi, ni bilo časa, da bi pognali korenine in tako nam selitev ne bo tako težka. Najprej pozdravit zadnje sledove snega v Slovenijo, maja pa že na pot z našim kombijem. Portugalska pomlad je ponavadi toplejša od naše, predvsem pa bolj suha in dosti bolj valovita. Maroške plaže in metin čaj bomo pogrešali vse do takrat, ko se bomo v Penichu spet pognali med valove.

Nazaj na seznam novic

Prijavi se na surfanje

Se želiš naučiti surfat s Tribujevci? Izpolni prijavnico in si rezerviraj mesto v Surf Campu.

prijavi se na surfanje

Pošlji virtualno razglednico

Želiš povedati ostalim prijateljem kje si na dopustu? Pošlji mu virtualno razglednico. Izberi sliko, napiši sporočilo in pošlji!

pošlji razglednico

Vtisi, mnenja, izjave surferjev

Ustvarili bomo pleme in se zlili v to arabsko afriško državo, ki nam nudi en kup bizarnosti... Od najbolj pristne dogodivščine, do najbolj norega surfanja. Je kot knjiga, ki jo prebereš in si ognjevito predstavljaš, da si tam in doživljaš vse opisane podrobnosti. Ko knjigo prebereš, ...

preberi več izjav

NEWSLATER