Sladki metin čaj

dan za surfat.

Sladki metin čaj

Dne: 06.02.2018 ob 22:52

Eden od glavnih maroških družabnih obredov je pitje čaja. Največkrat metinega. To izgleda približno tako, kot na južnem Balkanu pitje kave. Če te obiščejo gosti, jim boš najprej ponudil metin čaj. Ponudijo nam ga lahko tudi na marketu, sploh če se bomo zanimali za večji nakup. Vsak dan nam ga bodo ponujali tudi plažni prodajalci, ki čaj kuhajo kar na plaži in čakajo pri brisačah, da se vrnemo iz mrzlega oceana. Pili pa ga bomo gotovo tudi za zajtrk in po surfanju na naši terasi z najlepšim razgledom. Včasih nam ga postrežejo tudi za večerjo. Če imate težave s spanjem, se temu zadnjemu raje odpovejte, saj je osnova vsakega maroškega čaja zeleni čaj, ki ga za razliko od večine Evropejcev ne namakajo v vroči vodi tri minute, ampak ga vrejo tudi pet minut, nato šele dodajo metine liste, vse skupaj pa ne precejajo, ampak pustijo kar namakati v čajniku. Tako je vsak naslednji kozarec močnejši od prejšnjega. Zaradi grenkobe čaj ponavadi zelo sladkajo, v Maroku namreč velja, da je zaradi močnega sonca treba zaužiti več sladkorja. Ta povezava mi sicer ni čisto jasna, vendar ji rad verjamem. Še ena pomembna stvar, ki se tiče priprave maroškega čaja, je način nalivanja: v tankem curku iz višine, tako da se v majhnem kozarčku naredi pena. Ker je Maroko zelo suha dežela in zato tudi prašna, bo pena na čaju ustavila prah in mrčes. Drugi razlog pa je seveda ta, da se čaj tako prej ohladi.

Nazaj na seznam novic

Prijavi se na surfanje

Se želiš naučiti surfat s Tribujevci? Izpolni prijavnico in si rezerviraj mesto v Surf Campu.

prijavi se na surfanje

Pošlji virtualno razglednico

Želiš povedati ostalim prijateljem kje si na dopustu? Pošlji mu virtualno razglednico. Izberi sliko, napiši sporočilo in pošlji!

pošlji razglednico

Vtisi, mnenja, izjave surferjev

Ustvarili bomo pleme in se zlili v to arabsko afriško državo, ki nam nudi en kup bizarnosti... Od najbolj pristne dogodivščine, do najbolj norega surfanja. Je kot knjiga, ki jo prebereš in si ognjevito predstavljaš, da si tam in doživljaš vse opisane podrobnosti. Ko knjigo prebereš, ...

preberi več izjav

NEWSLATER