Surferske vraže

dan za surfat.

Surferske vraže

Dne: 22.03.2018 ob 20:33

Od nekdaj človeštvo spremlja vraževerje na različnih področjih življenja. Verjeli ali ne se vraževerje pojavlja tudi v surfanju.

Tako menda Američani zatrjujejo, da novi surf v morju zmeraj prinese slabe valove. To si lahko sicer dosti logično razložimo. Ko imamo pod nogami novo dilo, nanjo seveda nismo še navajeni, saj se vsaka že majhna razlika v obliki zelo pozna pri odzivnosti na valu.

Bolj zagonetno vraževerje najdemo v Indoneziji. Celotno Indonezijo, še posebno pa Bali, ki je edini še ostal hindujski, prežemajo magija in mitične sile. Te načeloma niso nevarne za turiste, vseeno pa se večinoma surferji držijo pravila zelene barve. Ta se v oceanu ne obnese ne na kopalkah in niti na surfu. V globinah indijskega oceana namreč domuje boginja Nyai Roro Kidul, ki obožuje zeleno barvo in strastno išče ljubimce. Večino utopitev na divjih plažah pripišejo prav njej, še posebej če so utopljenci nosili zelene kopalke.

Še ena barvna vraža pa izvira iz naše priljubljene Afrike. Tukaj je v slabi luči rumena, katero obtožujejo, da privablja morske pse. Priznati moram, da vsaj v Maroku ta vraža ne drži, saj se  tukaj nihče ne spominja napada morskega psa in kljub prevladujočim belim, rumeni surfi tukaj niso redki. To vražo so ovrgle tudi znanstvene raziskave, kljub vsemu pa se je zapisala v surfersko subkulturo.

Nazaj na seznam novic

Prijavi se na surfanje

Se želiš naučiti surfat s Tribujevci? Izpolni prijavnico in si rezerviraj mesto v Surf Campu.

prijavi se na surfanje

Pošlji virtualno razglednico

Želiš povedati ostalim prijateljem kje si na dopustu? Pošlji mu virtualno razglednico. Izberi sliko, napiši sporočilo in pošlji!

pošlji razglednico

Vtisi, mnenja, izjave surferjev

Ustvarili bomo pleme in se zlili v to arabsko afriško državo, ki nam nudi en kup bizarnosti... Od najbolj pristne dogodivščine, do najbolj norega surfanja. Je kot knjiga, ki jo prebereš in si ognjevito predstavljaš, da si tam in doživljaš vse opisane podrobnosti. Ko knjigo prebereš, ...

preberi več izjav

NEWSLATER