Svetovni prvak v surfanju na valovih za leto 2018 je Gabriel Medina

dan za surfat.

Svetovni prvak v surfanju na valovih za leto 2018 je Gabriel Medina

Dne: 18.12.2018 ob 09:10

Danes ponoči smo dobili aktualnega svetovnega prvaka v surfanju na valovih za sezono 2018. Mladi Brazilec, Gabriel Medina, je tako že drugič v svoji karieri osvojil ta laskavi naslov in s tem postal prvi Brazilec z dvojno zmago svetovne lestvice. 

 

Medino spremljamo že od njegovih zgodnjih najstniških let, ko je bil eden prvih, ki je več fural po zraku, kot na valovih. Surferskim navdušencem je jemal sapo s svojimi triki, arieli, s tem pa tudi pričel novo poglavje v zgodovini tekmovalnega surfanja. 

Zadnja tekma za naslov svetovnega prvaka v surfanju na valovih že tradicionalno poteka na Havajih, t.im Pipe Master. Odlični pogoji so poskrbeli, da smo surferski navdušenci uživali prav v vsakem krogu tekme. 

Tokratna surferska sezona je bila pestra in vse do konca smo morali počakati na razplet. Do tretje runde je v igri za naslov svetovnega prvaka bil tudi Filipe Toledo, ki ga je izločil čarobni Kelly Slater. Ja, čarobni. Opis je morda preveč klišejski, a ko vidiš trik, ki ga je izvedel, pol je pridevnik zagotovo na mestu. Kellyu je uspelo do sedaj še ne videno - padel je v tubi, a nekako ujel desko ter iz tube odsurfal z nasmeškom.

Nazaj na seznam novic

Prijavi se na surfanje

Se želiš naučiti surfat s Tribujevci? Izpolni prijavnico in si rezerviraj mesto v Surf Campu.

prijavi se na surfanje

Pošlji virtualno razglednico

Želiš povedati ostalim prijateljem kje si na dopustu? Pošlji mu virtualno razglednico. Izberi sliko, napiši sporočilo in pošlji!

pošlji razglednico

Vtisi, mnenja, izjave surferjev

Ustvarili bomo pleme in se zlili v to arabsko afriško državo, ki nam nudi en kup bizarnosti... Od najbolj pristne dogodivščine, do najbolj norega surfanja. Je kot knjiga, ki jo prebereš in si ognjevito predstavljaš, da si tam in doživljaš vse opisane podrobnosti. Ko knjigo prebereš, ...

preberi več izjav

NEWSLATER