Taghazout

dan za surfat.

Taghazout

Dne: 18.03.2018 ob 15:47

Če boste s surferjem govorili o surfanju v Maroku, bo beseda gotovo padla tudi na Taghazout. To je verjetno najbolj surferska vas v Maroku. Tako kot vse obmorske vasi, je tudi Taghazout včasih bila mala ribiška vasica. Ker pa ima imenitno lego za surfanje, so jo kmalu začeli obiskovati ameriški in evropski surferji, ki so sem pripeljali prve surfe. V zalivu sredi vasi je še vedno ribja tržnica in vasica je še vedno brez pošte in bankomata, vseeno pa se je v zadnjih letih zelo spremenila, saj je sedaj glavni vir dohodka tu surf. Skoraj vsaka tretja hiša je surf kamp, surf trgovina ali pa surf izposoja. Surfe vidimo na strehah avtomobilov, v rokah mimoidočih, skratka surfe tu najdemo na vsakem vogalu. In če se ozremo po plaži, vidimo zakaj, saj se surf spoti tu kar vrstijo. Za najboljše je Ancor Point deset minut hoje severno, na drugi strani smo v petih minutah na Panorami, če smo pa tako leni, da je tudi to preveč, lahko iz terase bara na koncu vasi že skočimo na Hash point, ki je prav po lenih hašišarjih tudi dobil ime. Tribujevci smo si sicer za naš dom raje izbrali manj turistično vas Tamrghat, vsak petek pa se seeno odpravimo v sosednji Taghazout na večerjo in ogled.

Nazaj na seznam novic

Prijavi se na surfanje

Se želiš naučiti surfat s Tribujevci? Izpolni prijavnico in si rezerviraj mesto v Surf Campu.

prijavi se na surfanje

Pošlji virtualno razglednico

Želiš povedati ostalim prijateljem kje si na dopustu? Pošlji mu virtualno razglednico. Izberi sliko, napiši sporočilo in pošlji!

pošlji razglednico

Vtisi, mnenja, izjave surferjev

Ustvarili bomo pleme in se zlili v to arabsko afriško državo, ki nam nudi en kup bizarnosti... Od najbolj pristne dogodivščine, do najbolj norega surfanja. Je kot knjiga, ki jo prebereš in si ognjevito predstavljaš, da si tam in doživljaš vse opisane podrobnosti. Ko knjigo prebereš, ...

preberi več izjav

NEWSLATER