Tradicijonalna maroška kuhinja

dan za surfat.

Tradicijonalna maroška kuhinja

Dne: 30.01.2018 ob 16:23

V Maroku ni nihče lačen. Čeprav je standard nižji kot pri nas, je hrane zmeraj dovolj za vse. Tega se vsi zavedajo in kot muslimani bodo zmeraj odstopili del svojega obroka lačnemu otroku, beraču ali pa prijatelju tudi zato, ker se ob jedi radi družijo. To se vidi tudi iz njihove tradicijonalne kuhinje, ki jo predstavlja v glavnem tažin, kjer vsi jedo skupaj iz iste posode. Tažin ni hrana, temveč njihova tradicionalna glinena posoda s stožčastim pokrovom. Kot v vsaki glineni posodi, se mora tudi v tažinu hrana kuhati na majhnem ognju, da posoda ne bi počila, med ogenj in posodo pa damo kovinsko ploščico, da se toplota lepše razporedi. Kuhanje traja zelo dolgo, tako da se okusi dobro premešajo. Zaradi stožčastega pokrova se pri kuhi ne uporablja veliko vode, saj se para kondenzira in kroži, nikoli pa se ne varčuje z oljem. V tažinu je glavna sestavina zelenjava, meso je zraven bolj za okus. Maročani v glavnem ne uporabljajo pribora, ampak vse pomažejo z maroškim kruhom. Če boste jedli v naši maroški hiši, vam tradicionalne kuhinje ni treba iskati v restavracijah. Tako se tudi tažin zelo pogosto znajde na naših mizah. Pričakal nas bo tudi pribor in krožnik, če pa bomo tažin kdaj jedli pri komu doma, bomo po vsej verjetnosti s kruhom in rokami hrano nesli naravnost iz posode v usta.

Nazaj na seznam novic

Prijavi se na surfanje

Se želiš naučiti surfat s Tribujevci? Izpolni prijavnico in si rezerviraj mesto v Surf Campu.

prijavi se na surfanje

Pošlji virtualno razglednico

Želiš povedati ostalim prijateljem kje si na dopustu? Pošlji mu virtualno razglednico. Izberi sliko, napiši sporočilo in pošlji!

pošlji razglednico

Vtisi, mnenja, izjave surferjev

Ustvarili bomo pleme in se zlili v to arabsko afriško državo, ki nam nudi en kup bizarnosti... Od najbolj pristne dogodivščine, do najbolj norega surfanja. Je kot knjiga, ki jo prebereš in si ognjevito predstavljaš, da si tam in doživljaš vse opisane podrobnosti. Ko knjigo prebereš, ...

preberi več izjav

NEWSLATER