Zakaj je oktober surferski mesec?

dan za surfat.

Zakaj je oktober surferski mesec?

Dne: 30.08.2017 ob 11:02

Celo pomlad in poletje po plažah Portugalske lovimo valove in si izbiramo najboljše valove. Nekateri so dobri za šolo surfanja za začetnike, drugi so bolj primerni za nadaljevalce. Najboljši pa so tisti, kjer nam uspe. In teh med sezono ne manjka.

Pride pa prav poseben čas - mesec oktober, ko se kopno ohlaja in morje drži temperaturo. Takrat zapiha offshore, ki ga imamo surferji za skrito željo. Poleg ugodnega vetra postane Atlantik precej bolj nemiren kot poleti. Valovi se krepijo in narava se spremeni v nabito polje energije, ki se najbolje kaže na plaži, na line-upih.

Te dni smo surferji še toliko bolj živi, na preži. Pod kožo nam je zlezla poletna razposajenost in samo dve stvari sta pomembni: dober surf session in dobra družba.

 

V oktobru se, nekako logično ob zgoraj naštetemu, odvija še 11-dnevna tekma svetovne lige surfanja na valovih Moche Rip Curl Pro Peniche 2017. Odvija se ravno pod našo surf hišo.  V tem času surf žuri še bolj zažarijo, celotna množica obiskovalcev, surferjev, mladih in starejših pa deluje kot veliko pleme in hedonizem na plaži doseže vrhunec.

Si  že slišal/a za piko na i na češnjevi torti? To je zagotovo izlet v Nazare, kraj, kjer ravno jeseni butajo največji valovi na svetu.

 

Tako bomo preživljali naš oktober, se nam pridružiš? Letalske karte so smešno poceni že od 120 eur iz Benetk v Lizbono z vklčjučeno prltjago in 52 eur iz Milana. Link do letalskih kart tukaj

 

 

 

Nazaj na seznam novic

Prijavi se na surfanje

Se želiš naučiti surfat s Tribujevci? Izpolni prijavnico in si rezerviraj mesto v Surf Campu.

prijavi se na surfanje

Pošlji virtualno razglednico

Želiš povedati ostalim prijateljem kje si na dopustu? Pošlji mu virtualno razglednico. Izberi sliko, napiši sporočilo in pošlji!

pošlji razglednico

Vtisi, mnenja, izjave surferjev

Ustvarili bomo pleme in se zlili v to arabsko afriško državo, ki nam nudi en kup bizarnosti... Od najbolj pristne dogodivščine, do najbolj norega surfanja. Je kot knjiga, ki jo prebereš in si ognjevito predstavljaš, da si tam in doživljaš vse opisane podrobnosti. Ko knjigo prebereš, ...

preberi več izjav

NEWSLATER