Sup izleti

dan za surfat.

Halo SuP izlet - Mesečev zaliv

Da je Mesečev zaliv še en dragulj slovenske obale se lahko najbolje prepričamo kar na SUPu iz morja. Jasno dno pokrito z dolgimi, ravnimi flišastimi skalami, je zatočišče pestri morski favni, ki jo bomo zmotili z neslišnimi SUPi. Tako jate rib, kot tudi na gosto posejani leščurji se sicer za nas ne bodo zmenili, zato jih bomo lažje opazovali in se potapljali med njimi.

 

Trasa

Dobimo se v senci topolov kopališča Salinera, kjer razdelimo opremo in vsem, ki se boste s tem športom srečali prvič, razložimo osnove. Nato odrinemo in si ob školjčišču vzamemo trenutek ali dva za adaptacijo. Pozdravimo ptiče kormorane, ki tukaj zimujejo in se podamo na pot 1000 odtenkov zeleno-modre poti proti Mesečevemu zalivu. 1ooo odtenkov zeleno-modre, ker morje tukaj rado spreminja barve; bodi si zaradi spreminjajočega dna ali zaradi oblačkov, ki sproščeno šibajo po nebu.

 

Segrevanje in strnjen tečaj na obali

Prvi počitek naredimo v Mesečevemu zalivu, kjer stoji z oljkami posajen, najvišji flišast hrib na skrajnem S Jadranu, imenovan Ronek. Postanek izkoristimo za osvežitev in skok v morje. Ker je tukaj morje tudi najbolj čisto in jasno,  izkoristimo počitek za snorklanje in raziskovanje morskega dna.

 

Počitek v Mesečevemu zalivu izkoristimo za igre osvežitev in igre v/na vodi

Sonce je že visoko, zato se odpravimo mimo tisočerih barkic, zasidranih ob obali in izkoristimo tok, ki nas nosi do plaže pod Belveder. Tukaj si bomo pod senco topolov privoščili pivo in jed iz žara. Zaslužili smo si, ravno smo preveslali 4-km traso. Kdo bi rekel, kajne?

 

Za koga je izlet primeren?

Izlet je primeren za vse, ki imate radi morje in bi radi slovensko obalo doživeli drugače. Pustite se presenetiti tudi tisti, ki od zmeraj govorite, da je naše morje neurejeno, umazano in  polno alg. Verjemite nam, da boste na našem izletu videli ravno nasprotje in postali ponosni na naše skrite kotičke. Kar odleglo vam bo.

 

Izola, pod-Belveder je naš cilj, bomo izkoristili roštilj?

 

Ne pozabi:

  • dobre volje
  • kopalk in brisače
  • kreme za sončenje (lahko tudi kapo)
  • 0,5 l pitne vode ali druge osvežilne pijače

 

Maksimalno število udeležencev na enega inštruktorja je devet. SUP inštruktor je tudi reševalec iz vode.

 

Cena izleta je 25 eur/osebo in vključuje izposojo opreme in tečaj.  Vsi, ki pridete s svojim SUPom je cena izleta 10 eur.

 

Vsi udeleženci prejmejo tudi slike iz izleta.

Prijavi se na surfanje

Se želiš naučiti surfat s Tribujevci? Izpolni prijavnico in si rezerviraj mesto v Surf Campu.

prijavi se na surfanje

Pošlji virtualno razglednico

Želiš povedati ostalim prijateljem kje si na dopustu? Pošlji mu virtualno razglednico. Izberi sliko, napiši sporočilo in pošlji!

pošlji razglednico

Vtisi, mnenja, izjave surferjev

Ustvarili bomo pleme in se zlili v to arabsko afriško državo, ki nam nudi en kup bizarnosti... Od najbolj pristne dogodivščine, do najbolj norega surfanja. Je kot knjiga, ki jo prebereš in si ognjevito predstavljaš, da si tam in doživljaš vse opisane podrobnosti. Ko knjigo prebereš, ...

preberi več izjav

NEWSLATER

FACEBOOK