Vadba na supu - joga pilates

dan za surfat.

Pri HaloSUP se zavedamo, kako pomemben je maksimalen izkoristek časa vadbe in učinka, zato smo pripravili dva nova programa SUPanja, ki ga bomo izvajali v bazenu, in sicer: Joga na SUPu in pilates na SUPu.

Vadba na SUPu je celosten način rekreacije, saj poleg celotnega sklopa mišičnih skupin krepimo tudi koordinacijo in ravnotežje. Poleg boljšega počutja se nam znatno krepi tudi koncentracija. 

Ponujamo dve različni vadbi: jogo in pilates. Obe vadbi sta primerni tako za začetnike kot tudi za nadaljevalce, saj so posamezni elementi prilagojeni različnim zahtevnostnim skupinam.

 

Kontaktiraj nas na info@halosup.si. Dogovorili se bomo za termin in te vključili v skupino.

Zakaj izbrati vadbo na SUPu?

Pri klasični jogi ali pilatesu smo pri izvajanju vaj navajeni na trdo podlago. Na SUPu je ravno obratno. Z lovljenjem ravnotežja na SUPu prisilimo vse mišične skupine, da neprekinjeno delajo. Tudi med kratkimi pavzami ali serijami vaj, skratka vsakič, ko se navidezno ustavimo. To nam zagotovi, da bo naša 1h vadbe izkoriščena do vsake sekunde.  Kombinacija upora vode in SUPa nam narekujeta pravilno držo ves čas izvajanja vadbe. 

Zakaj vadba na vodi?

Vadba na vodi je zahtevnejša od vadbe na trdih tleh. Prav hitro bomo opazili, da so položaji, ki smo jih navajeni narediti z eleganco, na SUPu zahtevnejši in da je vložen napor znatno večji. 

Kako poteka vadba?

Vadba pilatesa in joge poteka v majhnih skupinah. Težavnost vadbe je prilagojena vsem zahtevnostnim stopnjam; od začetnikov do nadaljevalcev. Potrebno je znanje plavanja. 

Vadba poteka v pokritem olimpijskem bazenu Žusterna. 

Razlika med pilatesom in jogo?

Obe vadbi delata na moči in gibljivosti. V glavnem se razlikujeta po načinu dihanja. Pri pilatesu bomo dihali »v rebra« in si oblikovali močan trup, pri jogi pa bomo naše telo dobro raztegnili in umirili duha. 

Kaj naj izberem?

Izberi vadbo, ki najbolj ustreza tvojemu življenjskemu ritmu in urniku. Poskrbi, da v svoje življenje poneseš občutek svobode, splošnega zdravja, sreče in harmonije. Za dobro počutje in pravilno izvajanje vaj bomo poskrbeli mi. 

Katera vadba je primerna zame?

Pri HaloSUP je zabaven in sproščen način rekreacije na prvem mestu.  Ne glede na to, ali boš izbral/a jogo ali pilates, pri obeh vadbah bomo poskrbeli za popestritev vadbe z elementom vode in izboljšanim tonusom telesa.

 

Glava se navadi, mišice delajo

Ko boš prvič stopil/a na SUP, boš vedel/a. Vodna površina, na kateri izvajamo vadbo,  je premična podlaga, na kateri še bolj intenzivno lovimo ravnotežje kot sicer.  Po nekajkratnem obisku se na lovljenje ravnotežja navadimo in nanj ne razmišljamo več, ker to opravljamo podzavestno.  

Čar vadbe  na SUPu je ravno ta, da telo neprestano lovi ravnotežje. Prvih nekaj poskusov je seveda težkih, saj se počutimo ne sigurni in ravnotežje lovimo tudi zavestno. Po nekaj poskusih pa se glava navadi na premično podlago in se udomači z mislimi. Kljub temu, da telo še vedno dela in lovi ravnotežje, se glava ne obremenjuje več, oziroma ozavesti lovljenje ravnotežja, kar pomeni, da lahko vaje izvajamo enako kot na trdi podlagi. 

 

Kaj potrebuješ za vadbo?

Za vadbo potrebujemo kopalke ali oprijete pajkice, brisačo in suha oblačila za preobleči. Mišice in dobro voljo prinesemo mi:)

Prijavi se na surfanje

Se želiš naučiti surfat s Tribujevci? Izpolni prijavnico in si rezerviraj mesto v Surf Campu.

prijavi se na surfanje

Pošlji virtualno razglednico

Želiš povedati ostalim prijateljem kje si na dopustu? Pošlji mu virtualno razglednico. Izberi sliko, napiši sporočilo in pošlji!

pošlji razglednico

Vtisi, mnenja, izjave surferjev

Ustvarili bomo pleme in se zlili v to arabsko afriško državo, ki nam nudi en kup bizarnosti... Od najbolj pristne dogodivščine, do najbolj norega surfanja. Je kot knjiga, ki jo prebereš in si ognjevito predstavljaš, da si tam in doživljaš vse opisane podrobnosti. Ko knjigo prebereš, ...

preberi več izjav

NEWSLATER

FACEBOOK