Kolesarski izlet in pohod

dan za surfat.

Kolesarski izlet in pohod

 

Za kolesarski izlet smo izbrali klasično pot po slovenski obali, in sicer po Parenzani. To je bila železnica, ki je povezovala Trst in Poreč. Ker gre za staro železniško povezavo, ni pretiranih vzponov in je označena kot lahka kolesarska pot. Naš del poti nas bo vodil od Ankarana do Pirana.

Pot nas vodi mimo številnih znamenitosti ter zanimivih postankov. Od solin, Hiše morja, starih mestnih trgov v Kopru, Izoli in Piranu, in pa promenada Portoroža ter Bernardina. Večji del poti se vije tik ob morju, zavijemo pa tudi v notrnjost, med vinograde in oljke. Posebnost poti sta celo dva tunela, kjer je nekoč sopihal vlak.

Z vsemi postanki bomo potrebovali do Pirana in nazaj okoli 5h in naredili približno 44km. V sklopu izleta bomo obiskali muzej Hišo morja, v Piranu se bomo osvežili v morju in se okrepčali na Carpaccijevem trgu v Kopru.

Vse aktivnosti so na hitro opisane tukaj!

 

Posamezne aktivnosti v aktivnem tednu s Tribujem:
#skokok s padalom,
#windsurfanje,
#tečaj potapljanja
,
#animacija otrok
,
#tečaj plavanja,
#tečaj surfanja na valvoih
#acro jogo in Hula hop animacija,
#vožnja z gliserjem,
#vodni park,
#šola surfanja na valovih,
#meditacja,
#joga,

#tekom med trtami,
#mini izlet s SUPom,
#funkcionalna vadba na SUP-ih,
#ribji piknik na ladjici,
#tigrovski pohod,
#kolesarski izlet po Parenzani v Piran,
#beach volley
,
#sončni zahod v prvi vrst s SUPom

 

Manj poznana, a precej razgibana pot je Tigrovska krožna pot. Tigrovci so se v drugi svetovni vojni borili za našo domovino in slovenski jezik. Poleg bujne zgodovine je po gozdni poti opaziti veliko potočkov, sotesko, slapove, jame, spodmol in druge kraške znamenitosti. Pohod je speljan na stičišču fliša in apnenca, kar se bo na poti vseskozi prepletalo.  Tukaj imamo pripravljeno presenečenje za vse raziskovalce, željne avantur.

Pot traja slabe tri ure in je primerna za vse. Naredili bomo 9km v senci gozda.

 

 

 
 
 

Prijavi se na surfanje

Se želiš naučiti surfat s Tribujevci? Izpolni prijavnico in si rezerviraj mesto v Surf Campu.

prijavi se na surfanje

Pošlji virtualno razglednico

Želiš povedati ostalim prijateljem kje si na dopustu? Pošlji mu virtualno razglednico. Izberi sliko, napiši sporočilo in pošlji!

pošlji razglednico

Vtisi, mnenja, izjave surferjev

Ustvarili bomo pleme in se zlili v to arabsko afriško državo, ki nam nudi en kup bizarnosti... Od najbolj pristne dogodivščine, do najbolj norega surfanja. Je kot knjiga, ki jo prebereš in si ognjevito predstavljaš, da si tam in doživljaš vse opisane podrobnosti. Ko knjigo prebereš, ...

preberi več izjav

NEWSLATER

FACEBOOK