Izleti

dan za surfat.

Izleti po portugalski

Čeprav nas bo surfanje čisto prevzelo, bo naše telo potrebovalo počitek. Dneve, ko si bomo zaželeli pavze, bomo izkoristili za izlete v bližnji okolici, kjer si bomo pogledali nekaj glavnih znamenitosti. 

 

 

Lizbona

Eden od glavnih celodnevnih izletov je nedvomno obisk Lizbone, ki kot milijonska prestolnica ponuja marsikaj zanimivega! 

Zjutraj se po zajtrku odpravimo do Lizbone, kjer si najprej ogledamo predel Expa. Tukaj priporočamo  ogled ocenarija, ki je med večjimi v Evropi. Sledi ogled predela Belem, kjer se nahaja večina lizbonskih znamenitosti. Pri samostanu Jeronimo se bomo posladkali s tradicionalno portugalsko sladico "pastel de Belem" oz. "pastel de nata", nato pa se odpravili v center Lizbone. 

Po ogledu središča mesta se bomo v večernih urah premaknili v predel Bairro Alto, kjer ga bomo, čisto v portugalskem stilu, zažurali do jutranjih ur, kot je tukaj v navadi. Turistična atrakcija so nedvomno koktajli XXL dimenzij. V jutranjih urah prihod nazaj v našo surf bazo v Penichu. 

 

 

Sintra Capo da Roca in Cascais

 

Sintra je starodavno mesto na hribčku, obdanim z mogočno trdnjavo zavito okoli obnovljenih graščin, vil in dvorcev. Po "touru della prestige" se odpravimo še na "vikendico"  enega zadnjih mogotcev 18.stoletja. Za tem pa na konec sveta ali najzahodnejšo točko celinskega dela Stare celine, ki je vsekakor vredna ogleda (Cabo da Roca). Mogočen pogled visokih klifov na odprto morje te povrne v čase, ko so raznorazni Krištofi strmeli in se zazirali v prihodnost, ter se spraševali: "Le kaj neki je na drugem koncu morja?".

Po močnem prepihu misli in kosti pa se odpravimo na ribjo pojedino v mondeno mestece Cascais. Po dogovoru lahko skočimo še na caipirinho ali dve v Lizbono na zloglasni Bairro Alto.

 

Surf tovarna - Ericeira

V surferskem svetu je Portugalska znana tudi po odličnih "šejperjih" surf desk ("šejper" je oblikovalec, izdelovalec surf deske). Ogledali si bomo izdelavo surf deske od začetka - do končnega izdelka in se tako naučili kje in kako nastanejo naše lepotice! Kdo ve, mogoče bomo kakšno izdelali ob vrnitvi domov?!:)

Po ogledu surf tovarne pa pičimo na ogled ribiškega mesteca Ericeire, ki je znana kot surfersko mesto z resnimi in svetovno znanimi reef breacki. Po slikanju profičev  se odpravimo proti domou, kjer nas že čaka večerja.

Izlet lahko tudi združimo z obiskom gokart steze, ki se nahaja na poti do doma.

Obidos

Če se nam bo zahotel poldnevni izlet, se lahko na sprehod zapeljemo v pod Unescom zaščiteno srednjeveško mestece Obidos. 

Za vse, ki imamo radi romantiko, je Obidos vsekakor vreden ogleda!

Mestece, ki leži na hribčku od koder se razprostira čudovit pogled na celo pokrajino, že vse od leta 1527 obdaja obzidje, ki je ohranjeno vse do danes. Meščani njegovo romantiko s pridom izkoriščajo za poročne obrede, ki jih tukaj ne manjka. Poznani so pa tudi po odlični čokoladi ter višnjevemu likerju, ki ga lahko degustiramo kar iz čokoladnih kozarčkov. Izvrstno!

 

 

 

 

Budha park

Po energijo in na meditacijo se radi odpravimo v bližnji Budha park, ki se razprostira na 35 hektarjih. Budha park je nastal kot odgovor na uničenje veličasnte Budhe Giant Bamyan Bude v Avganistanu in je namenjen vsem ljudem, ne glede na njihovo veroizpoved, narodnost, državljanstvo. 

Je park sprave. Brez karkšne koli verske težnje odpira vrata za vse, ki se radi sprehodijo v naravi, se zazrejo vase in ponovno odkirjejo lastno srečo. 

Poleg super fotoshutinga, ki ga imamo v parku, se pozabavamo tudi na snackelineu, ki ga prinesemo s sabo in podebatiramo o svaštah rečeh. 

 

 

 

 

 

Prijavi se na surfanje

Se želiš naučiti surfat s Tribujevci? Izpolni prijavnico in si rezerviraj mesto v Surf Campu.

prijavi se na surfanje

Pošlji virtualno razglednico

Želiš povedati ostalim prijateljem kje si na dopustu? Pošlji mu virtualno razglednico. Izberi sliko, napiši sporočilo in pošlji!

pošlji razglednico

Vtisi, mnenja, izjave surferjev

Ustvarili bomo pleme in se zlili v to arabsko afriško državo, ki nam nudi en kup bizarnosti... Od najbolj pristne dogodivščine, do najbolj norega surfanja. Je kot knjiga, ki jo prebereš in si ognjevito predstavljaš, da si tam in doživljaš vse opisane podrobnosti. Ko knjigo prebereš, ...

preberi več izjav

NEWSLATER

FACEBOOK