Maroko surf House

dan za surfat.

SURFANJE V MAROKU

Surf camp Maroko punuja edinstveno kombinacijo zabave, učenja in totalne relaksacije. Vsak dan je poglavje zase, tako kot je to vsak nori val, ki ga bomo odsurfali. Maroko ni zastonj »vzhodna Kalifornija«, kot mu pravimo surferji, ki se vračamo iz te »divje« države. Ponaša se z ogromno množico surf spotov, ki so po svoji kakovosti v svetovnem merilu na samem vrhu. Poleg zahtevnih in atraktivnih valov, ki jih ponujajo maroške plaže, pa je polno primernih spotov za začetnike in tiste surferje, ki si počitnice vzamejo bolj v easy.

 

 
 
 


AFRIKA - MAROKO

Maroko je severna afriška država, ki meji na Alžirijo in Mavretanijo ter šteje nekaj več kot 31 milijonov registriranega prebivalstva. Samo Sonce pa najbrž ve, koliko je še tistih neregistriranih, ki prihajajo iz južne Sahare ter tistih, ki cele dneve posedajo po raznoraznih zidovih v državi.
Maročani so se leta 1956 osamosvojili od Francozov. Francoska prisotnost na maroških tleh se pozna v jeziku, saj je francoščina drugi uradni jezik in se je učijo tudi otroci v šolah. Angleščino obvladajo prodajalci copat in ulični preprodajalci hotelskih sob, izletov, taxisti...ker pa so to v večjih mestih večinoma vsi, ni večjih težav pri sporazumevanju okoli vsakodnevnih reči. Največ pa se še zmeraj zmenimo s kriljenjem z rokami.


Pokrajina je gola in pusta, za naše razmere precej drugačjna, saj je prisotno le grmičevje. Je pa prst precej rodovitna za kaktuse in ostalo puščavsko rastje. Od kulturnih rastlin pa se Maročani lahko pohvalijo z oljkarstvom ter gojenjem pomaranč, ki so v Maroku res slastne!
Tudi živali so zanimive, saj lahko cesto hitro prečka truma kamel, ali pa kje opazimo kakega zanimivega ptiča, ki brska po pesku, ki ga v maroškem okolju res ne manjka.
Morje je precej bogato z ribami in kar nas najbolj zanima, polno je beach breakov in reef breakov, ki ponujajo številne surf spote. In vseh se človeški surf še zagotovo ni dotaknil...

Prijavi se na surfanje

Se želiš naučiti surfat s Tribujevci? Izpolni prijavnico in si rezerviraj mesto v Surf Campu.

prijavi se na surfanje

Pošlji virtualno razglednico

Želiš povedati ostalim prijateljem kje si na dopustu? Pošlji mu virtualno razglednico. Izberi sliko, napiši sporočilo in pošlji!

pošlji razglednico

Vtisi, mnenja, izjave surferjev

Ustvarili bomo pleme in se zlili v to arabsko afriško državo, ki nam nudi en kup bizarnosti... Od najbolj pristne dogodivščine, do najbolj norega surfanja. Je kot knjiga, ki jo prebereš in si ognjevito predstavljaš, da si tam in doživljaš vse opisane podrobnosti. Ko knjigo prebereš, ...

preberi več izjav

NEWSLATER

FACEBOOK