Dobro je vedeti

dan za surfat.

DOBRO JE VEDETI

Vreme

 

Kljub temu, da se surf camp začne z decembrom in konča sredi marca, je pričakovati precej toplo in sončno vreme. Običajna temperatura variira med dnevnimi 15-22 °C v senci (na soncu velikokrat pripeka 30-ka) in nočnimi 7-11 °C. Obvezen del garderobe so torej kratki rokavi. Priporočamo pa tudi kako vetrovko in seveda dolge rokave za deževne dneve, ki jih je sicer zelo malo, a kljub temu se ne bomo pustili presenetiti. Tudi kapa nam bo prišla prav. S seboj vzamemo kremo za sončenje.
Voda ni toliko topla kot ozračje; giblje se med 14-16 °C, za kar boste tisti bolj zmrzljivi dobili debelejše neoprene (3/4), tisti s pokvarjenim termometrom pa tanjše (2/3) in lycro. 

Oprema

Na nekaterih spotih, kot je Boilers, rabimo buce. Vosek (wax) se lahko kupuje v surferskih trgovinah, ki jih v Taghazoutu in okolici kar mrgoli (za tečajnike pa je wax priskrbljen).

Cene v Maroku

Cene so nizke, lahko pa variirajo s trikratnikom, saj ceno izdelku določa naša sposobnost barantanja. Vsak naj sam presodi koliko je zapravljiv in koliko suvenirjev bo odnesel domov in temu primerno oboroži svojo denarnico. Priporočamo, da s sabo vzamete navadno Ba Maestro ali kako drugo plačilno kartico (plastičnega prijatelja). Cene so, kot povedano, nižje kot v Sloveniji.

Zavarovanje

Za bolj sproščeno vzdušje je pomembno, da se pred potovanjem zdravstveno zavarujete za tujino (Coris ipd.). Zdravnik je v mestu Agadir. 

Prevoz

Za tiste, ki boste leteli v Agadir: Sporočite nam to ob prijavi. Pomembno je da vemo tudi št. vašega leta in pa uro prihoda. Naš predstavnik Tribuja vas bo čakal na ishodu iz letališča oblečen v Tribu majico.

Tisti, ki boste leteli v Marrakech: Ravno tako dam sporočite približno uro prihoda in pa pošljite sms oz pokličite na našo tel. številko, ko štartate iz Marrakecha v Agadir. Tako bomo vedeli kdaj vaš avtobus prispe v Agadir in vas tam tudi pričakali (predstavnik Tribuja bo oblečen v Tribu majico)

Več informacij o prihodu do surf hiške pa boste ob prijavi dobili na mejl. 

Opozorilo

Surf camp Maroko lahko ob vrnitvi v domovino trajno prizadane kompas, ki ga imate v sebi, saj bodo misli osredotočene na vrnitev na jug.

 
 

Prijavi se na surfanje

Se želiš naučiti surfat s Tribujevci? Izpolni prijavnico in si rezerviraj mesto v Surf Campu.

prijavi se na surfanje

Pošlji virtualno razglednico

Želiš povedati ostalim prijateljem kje si na dopustu? Pošlji mu virtualno razglednico. Izberi sliko, napiši sporočilo in pošlji!

pošlji razglednico

Vtisi, mnenja, izjave surferjev

Ustvarili bomo pleme in se zlili v to arabsko afriško državo, ki nam nudi en kup bizarnosti... Od najbolj pristne dogodivščine, do najbolj norega surfanja. Je kot knjiga, ki jo prebereš in si ognjevito predstavljaš, da si tam in doživljaš vse opisane podrobnosti. Ko knjigo prebereš, ...

preberi več izjav

NEWSLATER

FACEBOOK