Surf šola

dan za surfat.

ŠOLA SURFANJA

Tečaj za začetnike

Začetki so vedno najbolj zabavni. Ponavadi si stvari zamislimo veliko drugače, kot potem dejansko so. Zato bomo najprej spoznali nekaj o teoriji surfanja, varnosti, opremi, vplivu vremena na valove, prvih korakih itd. Nato bomo prešli na praktični del, kjer bomo teorijo sprevrgli v prakso (teorijo bomo opravili v kaki uri ali dveh, odvisno od zastavljenih vprašanj).
Praktični del bomo večinoma izvajali na peščeni plaži.

 

Tečaj bo potekal zjutraj, in sicer v naslednjem zaporedju: Tri dni šole, nato sledi dan počitka (shopping time, čas za izlete), sledita dva dneva šole. Za tiste, ki boste z nami preživeli dlje časa kot sedem dni, še dan počitka in dva dni šole po dogovoru in zahtevah. Spremljala nas bo video spremljava, tako da bomo ob večerih lahko analizirali surfanje in popravljali napake in dopolnjevali mezinčke (interna fora, boste videli za kaj gre ;). Tudi za fotografiranje bo poskrbljeno.

 

Tečaj poteka dve šolski uri oz. 1.5 h. Šola surfanja je pod okriljem Original surf Morocco, učitelj je Maročan, zato poteka tečaj v angleščini. 

 

Kot smo že omenili - brez teorije ne gre. Preden se bomo prvič podali v vodo, bodo učitelji surfanja povedali nekaj splošnih napotkov, ki pa jih bomo nato sproti nadgrajevali. 

 

Po nekaj uricah v vodi pa bo sledila tudi čisto taprava teorija - za mizo :) Teorija poteka v slovenskem jeziku; predavatelj pa nam bo razložil vidike varnosti, povedal, kako nastajajo valovi, nas seznanil z različnimi metodami in tehnikami surfanja, zgodovini surfanja, pobliže bomo spoznali opremo itd...  

 

Glede na to, da pa vsi ne prihajate na isti dan, se zna zgoditi, da boste nekateri imeli teorijo že prvi dan, drugi malo kasneje. Vsekakor pa je boste deležni. 

 

 

 

Med penco in tubo

 

Pot od pence do prve odfurane tube je dolga. Da pa bo minila čimbolj efektivno, bomo poskrbeli na naših tečajih. Na voljo boš imel/a različne surfe, s katerimi boš odkirval/a svoje zmogljivosti in meje. Surfaš lahko na mini malibujih, evolution-ih, fish-u, longboardu... Učitelji pa bodo poskrbeli, da boš čimprej napredoval/a do prve tube.

 

 

Za izkušene surferske mačke


Če imaš za sabo že nekaj odsurfanih valov,  je razpored surfanja naslednji:
Prilagajali se bomo razmeram plimovanja in drugim faktorjem, ki vplivajo na dobre pogoje za surfanje, ter izbrali najboljše spote. Iz prejšnjih ekspedicij smo se naučili kako in kam je treba iti v različnih pogojih in vremenskih okoliščinah. Poskrbljeno je za videospremljavo in fotosession.

 

 

 

 
 

Prijavi se na surfanje

Se želiš naučiti surfat s Tribujevci? Izpolni prijavnico in si rezerviraj mesto v Surf Campu.

prijavi se na surfanje

Pošlji virtualno razglednico

Želiš povedati ostalim prijateljem kje si na dopustu? Pošlji mu virtualno razglednico. Izberi sliko, napiši sporočilo in pošlji!

pošlji razglednico

Vtisi, mnenja, izjave surferjev

Ustvarili bomo pleme in se zlili v to arabsko afriško državo, ki nam nudi en kup bizarnosti... Od najbolj pristne dogodivščine, do najbolj norega surfanja. Je kot knjiga, ki jo prebereš in si ognjevito predstavljaš, da si tam in doživljaš vse opisane podrobnosti. Ko knjigo prebereš, ...

preberi več izjav

NEWSLATER

FACEBOOK