Izleti

dan za surfat.

IZLETI

 

 

Lisboa – Lizbona    

 

Je ena najlepših svetovnih prestolnic in hkrati prestolnica Portugalske.

Je mesto mladih, precej slikovito, razgibano, staro mesto, z ozkimi, strmimi ulicami, pa tudi mesto starih in novih arhitekturnih presežkov.
Zvečer se splača v staro mestno jedro, kjer se odprejo številni bari in ulice preplavijo nočni žurerji. 
Pred žurom so možni različni ogledi; tako največjega oceanarija v Evropi (prehitel je Barcelonskega za dve ribi in eno želvo), živalskega vrta, ki ponuja ogled živali od domačega pujsa, do surferskih tigrov, ki so jih prejšnjo zimo najdli na neznani lokaciji v Aziji, mestnih znamenitosti (stolp Belem, samostan Jeronimos, Trg Rossio, različni muzeji in galerije, nakupovalna središča itd.)

 

 

 

Vse, ki boste naročili izlet v Lizbono že preko interneta, čaka poseben popust.

 

 

 

Buddha park

 

Buddha park, Buddha eden ali park miru ponavadi kombiniramo z obiskom Obidosa ali pa se gremo tja sprostit po napornem jutru surfanja. Prostor je pravi tempelj miru v vinorodnem okolišu Quinta dos Loridos, ki ga je uredil stari vinar Jose Bernardo.

Veličastne kopije ogromnih kipov Bud, hindujskih in kitajskih božanstev ter vojščakov se razporejajo po mirnem okolišu velikosti 30 hektarov z zelenicami in bajerčki, tako da vsak lahko najde trenutek zase. Park je bil postavljen kot replika Joseja na uničenje največjega Buddhe Bamyan v Afganistanu leta 2001.

 

Tribujevci v parku poiščemo svoj spot za slake-line ali gumi-twist, ali pa se preprosto samo martinčkamo na soncu z nogami v luftu.

 

 

 

Surf tovarna - Ericeira


V surferskem svetu je Portugalska znana tudi po odličnih "šejperjih" surf desk ("šejper" je oblikovalec, izdelovalec surf deske). Ogledali si bomo izdelavo surf deske od začetka - do končnega izdelka in se tako naučili kje in kako nastanejo naše lepotice! Kdo ve, mogoče bomo kakšno izdelali ob vrnitvi domov?!:)

Po ogledu surf tovarne pa pičimo na ogled ribiškega mesteca Ericeire, ki je znana kot surfersko mesto z resnimi in svetovno znanimi reef breacki. Po slikanju profičev pa se odpravimo proti domou, kjer nas že čaka večerja.

Izlet lahko tudi združimo z obiskom gokart steze, ki se nahaja na poti domov.

 

 

 

 

Sintra, Cabo da Roca in Cascais


Sintra je starodavno mesto na hribčku, obdanim z mogočno trdnjavo zavito okoli obnovljenih graščin, vil in dvorcev. Po touru della prestige se odpravimo še na "vikendico"  enega zadnjih mogotcev 18.stoletja. Za tem pa na konec sveta ali najzahodnejšo točko celinskega dela Stare celine, ki je vsekakor vredna ogleda (Cabo da Roca). Mogočen pogled visokih klifov na odprto morje te povrne v čase, ko so raznorazni Krištofi strmeli in se zazirali v prihodnost, ter se spraševali: "Le kaj neki je na drugem koncu morja?".

Po močnem prepihu misli in kosti pa se odpravimo na ribjo pojedino v mondeno mestece Cascais. Po dogovoru lahko skočimo še na caipirinho ali dve v Lizbono na zloglasni Bairro Alto.

 

Obidos

 

Za vse, ki imamo radi romantiko, je srednjeveško mestece Obidos vsekakor vredno ogleda!

Mestece, ki leži na hribčku od koder se razprostira čudovit pogled na celo pokrajino, že vse od leta 1527 obdaja obzidje, ki je ohranjeno vse do danes. Meščani mesteca njegovo romantiko s pridom izkoričajo za romantične poroke, ki jih tukaj ne manjka. Slavijo pa tudi po odlični čokoladi ter višnjevem likerju, ki ga lahko degustiraš kar iz čokoladnih kozarčkov. Izvrstno!

 

Prijavi se na surfanje

Se želiš naučiti surfat s Tribujevci? Izpolni prijavnico in si rezerviraj mesto v Surf Campu.

prijavi se na surfanje

Pošlji virtualno razglednico

Želiš povedati ostalim prijateljem kje si na dopustu? Pošlji mu virtualno razglednico. Izberi sliko, napiši sporočilo in pošlji!

pošlji razglednico

Vtisi, mnenja, izjave surferjev

Ustvarili bomo pleme in se zlili v to arabsko afriško državo, ki nam nudi en kup bizarnosti... Od najbolj pristne dogodivščine, do najbolj norega surfanja. Je kot knjiga, ki jo prebereš in si ognjevito predstavljaš, da si tam in doživljaš vse opisane podrobnosti. Ko knjigo prebereš, ...

preberi več izjav

NEWSLATER

FACEBOOK