Dobro je vedeti

dan za surfat.

DOBRO JE VEDETI

 

 

VREME

Na Portugalskem so poletja približno toliko vroča kot pri nas, le da ocean omili vročino. Obvezni del opreme so torej kratki rokavi in natikači, sandali, sončna očala, zaščita pred soncem... Večeri so prav tako topli in padavin skorajda ni. Za vsak slučaj si vzamemo kako dolgo majico, vetrovko - nikoli ne veš.
Voda ima povprečno 21˚C, temu primerno bomo izbirali tudi neoprene. Za tiste, ki ste bolj zmrzljivi, imamo debelejše neoprene, tisti, ki pa ne poznate mrazu in imate »pokvarjene termometre« pa boste dobili likro.

 

 

OPREMA

Vso opremo boste dobili na licu mesta. Ocenili bomo v kateri neopren se boste najlažje stlačili, dobili boste primerno surf desko, leash ter vosek. Oprema je v odličnem stanju.

 

 

CENE NA PORTUGALSKEM

Portugalska spada med cenejše destinacije. Hrana v restavracijah je v primerjavi s slovenskimi cenami poceni, prav tako tudi pijača. V grobem lahko rečemo, da so cene malo nižje kot v Sloveniji. Vsak naj sam presodi koliko je zapravljiv in koliko suvenirjev bo odnesel domov ter temu primerno oboroži svojo denarnico. Priporočamo, da s sabo vzamete navadno Ba Maestro ali kako drugo plačilno kartico (plastičnega prijatelja).

 

 

ZAVAROVANJE

Pravočasno si uredi turistično zavarovanje za tujino (npr. Vzajemna, Coris, Elvia...). Mi ti lahko ponudimo zavarovanje preko Vzajemne.Prav tako ne pozabi na brezplačno kartico - modro evropsko kartico za zavarovanje, ki si jo lahko naročiš preko Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije. 

 

 

PREVOZ

Nam najbližje, pa tudi najugodnejše letališče, je Lizbona, zato priporočamo lete do Lizbone. Ostale opcije so leti v Porto; prihod z avtom, avtodomom. Najdejo se tudi taki, ki pridejo do nas s kolesom. In to iz Nizozemske! Izbira je tvoja :)

 

 

OPOZORILO!

Surfanje ti lahko ob vrnitvi v domovino trajno prizadene kompas, ki ga imaš v sebi, saj bodo misli osredotočene samo še proti oceanu.

Prijavi se na surfanje

Se želiš naučiti surfat s Tribujevci? Izpolni prijavnico in si rezerviraj mesto v Surf Campu.

prijavi se na surfanje

Pošlji virtualno razglednico

Želiš povedati ostalim prijateljem kje si na dopustu? Pošlji mu virtualno razglednico. Izberi sliko, napiši sporočilo in pošlji!

pošlji razglednico

Vtisi, mnenja, izjave surferjev

Ustvarili bomo pleme in se zlili v to arabsko afriško državo, ki nam nudi en kup bizarnosti... Od najbolj pristne dogodivščine, do najbolj norega surfanja. Je kot knjiga, ki jo prebereš in si ognjevito predstavljaš, da si tam in doživljaš vse opisane podrobnosti. Ko knjigo prebereš, ...

preberi več izjav

NEWSLATER

FACEBOOK