Šola surfanja

dan za surfat.

Šola surfanja na valovih

 

Šola surfanja je razdeljena v tri različne razrede/stopnje. Če že imaš nekaj izkušenj, lahko preskočiš začetno stopnjo in se umestiš v bolj napredni razred. Vsem, ki bo surfanje šlo hitro v ušesa, pa boste s posvetom učitelja surfanja, ravno tako preskočili iz ene stopnje v drugo.

 

Začetni razred


Začetki so vedno najbolj zabavni. Ponavadi si stvari zamislimo veliko drugače, kot potem dejansko so. Zato bomo najprej spoznali nekaj o teoriji surfanja, varnosti, opremi, vplivu vremena na valove, prvih korakih itd. Nato bomo prešli na praktični del, kjer bomo teorijo sprevrgli v prakso. V naslednjih dneh sledi še "glavna" poglobljena teorija, kjer bomo vse ponovili in razglabljali v šoli surfanja (teorijo bomo opravili v kaki uri ali dveh, odvisno od zastavljenih vprašanj).
Praktični del bomo večinoma izvajali na različnih peščenih plažah v naši bližini. Občasno se bomo vozili tudi na druge spote (plaže), odvisno od razmer na morju.Vsi si želimo hitrega napredovanja in po izkušnjah je procent tistih, ki se po prvem, drugem ali tretjem dnevu preselijo v nadaljevalno skupino, blizu 100%.

 

Nadaljevalni razred


Tukaj imamo že več izkušenj z vodo, tudi postavimo se na surf že vsakič ko skočimo nanj; a počasi bo treba iz pen na line up. Zato se bomo ukvarjali predvsem s premagovanjem le teh, spoznavali bomo tokove in rip (t.j. združen tok, ki vleče ven), katera nam pomagata da čim lažje prepedlamo (t.j. z desko preplavamo) med valove. Ujeti prvi val s pomočjo surf učitelja (ki je z nami v vodi) bo mala malca;) in že smo pripravljeni za Napredni tečaj.

Napredni razred


Na line upu bomo ulovili čim več valov. Učili se bomo pravilnega postavljanja, opazovali bomo kako smo odvisni od tokov in kako si z njimi lahko pomagamo. Prava postavitev je ključnega pomena! Od tukaj naprej pa samo še: »Pedlaj, pedlaj!«, in vsak val je tvoj!
To je le kratek opis; seveda je vaj in načinov do odfurane prve tube še bolj pester in zabaven, a za prvi vtis bo tudi to dovolj:).

Nadaljevalni tečaj vedno poteka ločeno od začetnega.

 

Še več o šoli surfanja:

Tečaj surfanja na valovih se časovno prilagodi najboljšim razmeram na morju, glede na izbrano stopnjo tečaja in gužvo v vodi.

Ob dnevu prihoda in odhoda ni tečaja.


Za obleko in opremo je potrebno plačati kavcijo v višini 150 EUR. Kavcijo se plača ob prevzemu opreme in jo vrnemo zadnji dan ob oddaji opreme, če je le-ta brezhibna. Pa brez skrbi, v 98% primerih se kavcija vrne, sam da je dobra volja in pazljivost.
 

Med penco in tubo

 

Pot od pence do prve odfurane tube je dolga. Da pa bo minila čimbolj efektivno, bomo poskrbeli na naših tečajih. Na voljo boš imel/a različne surfe, s katerimi boš odkirval/a svoje zmogljivosti in meje. Surfaš lahko na mini malibujih, evolution-ih, fish-u, longboardu... Učitelji pa bodo poskrbeli, da boš čimprej napredoval/a do prve tube.

 

 

 
 

Za izkušene surferske mačke


Če imaš za sabo že nekaj odsurfanih valov,  je razpored surfanja naslednji:
Prilagajali se bomo razmeram plimovanja in drugim faktorjem, ki vplivajo na dobre pogoje za surfanje, ter izbrali najboljše spote. Iz prejšnjih ekspedicij smo se naučili kako in kam je treba iti v različnih pogojih in vremenskih okoliščinah. Poskrbljeno je za videospremljavo in fotosession.

 

 

 

 
 
 

Prijavi se na surfanje

Se želiš naučiti surfat s Tribujevci? Izpolni prijavnico in si rezerviraj mesto v Surf Campu.

prijavi se na surfanje

Pošlji virtualno razglednico

Želiš povedati ostalim prijateljem kje si na dopustu? Pošlji mu virtualno razglednico. Izberi sliko, napiši sporočilo in pošlji!

pošlji razglednico

Vtisi, mnenja, izjave surferjev

Ustvarili bomo pleme in se zlili v to arabsko afriško državo, ki nam nudi en kup bizarnosti... Od najbolj pristne dogodivščine, do najbolj norega surfanja. Je kot knjiga, ki jo prebereš in si ognjevito predstavljaš, da si tam in doživljaš vse opisane podrobnosti. Ko knjigo prebereš, ...

preberi več izjav

NEWSLATER

FACEBOOK