Tečaj surfanja

dan za surfat.

Tačaj surfanja na valovih

V dopoldanskih urah (okrog 10:00) bomo na plaži začeli s tečajem surfanja, kjer bomo spoznavali, kako se s tono smeha pride do surfanja pravih valov.

 

Med tečajem, ki ga vodijo naši licenčni inštruktorji v angleškem jeziku, bomo na plaži igrali beachvolley, nogomet na mivki, se cvrli na soncu ali enostavno šli na odlično caipirinho v sosednji beachbar. 

 

 

Začetni tečaj

 

Začetki so vedno najbolj zabavni. Ponavadi si stvari zamislimo veliko drugače, kot potem dejansko so. Zato bomo najprej spoznali nekaj o teoriji surfanja, varnosti, opremi, vplivu vremena na valove, prvih korakih itd. Nato bomo prešli na praktični del, kjer bomo teorijo sprevrgli v prakso. V naslednjih dneh sledi še "glavna" poglobljena teorija, kjer bomo vse ponovili in razglabljali v šoli surfanja (teorijo bomo opravili v kaki uri ali dveh, odvisno od zastavljenih vprašanj).

 

Praktični del bomo večinoma izvajali na dveh različnih peščenih plažah v naši bližini. Občasno se bomo vozili tudi na druge spote (plaže), odvisno od razmer na morju. Vsi si želimo hitrega napredovanja in po izkušnjah je procent tistih, ki se po prvem, drugem ali tretjem dnevu preselijo v nadaljevalno skupino, blizu 100%. 

 

Nadaljevalni tečaj

 

Tukaj imamo že več izkušenj z vodo, tudi postavimo se na surf že vsakič ko skočimo nanj; a počasi bo treba iz pen na line up. Zato se bomo ukvarjali predvsem s premagovanjem le teh, spoznavali bomo tokove in rip (t.j. združen tok, ki vleče ven), katera nam pomagata da čim lažje prepedlamo (t.j. z desko preplavamo) med valove. Ujeti prvi val s pomočjo surf učitelja (ki je z nami v vodi) bo mala malca;) in že smo pripravljeni za Napredni tečaj. 

 

Napredni tečaj

 

Na line upu bomo ulovili čim več valov. Učili se bomo pravilnega postavljanja, opazovali bomo kako smo odvisni od tokov in kako si z njimi lahko pomagamo. Prava postavitev je ključnega pomena! Od tukaj naprej pa samo še: »Pedlaj, pedlaj!«, in vsak val je tvoj!

 

Skupaj s Tribu ekipo na plaži ostanemo do poznega popoldneva, tako da lahko tudi popoldanske valove izkoristimo za surfanje. 

Glede na napredovanje znanja je možna uporaba različnih velikosti surf desk. 

 

 

 

 

 

Prijavi se na surfanje

Se želiš naučiti surfat s Tribujevci? Izpolni prijavnico in si rezerviraj mesto v Surf Campu.

prijavi se na surfanje

Pošlji virtualno razglednico

Želiš povedati ostalim prijateljem kje si na dopustu? Pošlji mu virtualno razglednico. Izberi sliko, napiši sporočilo in pošlji!

pošlji razglednico

Vtisi, mnenja, izjave surferjev

Ustvarili bomo pleme in se zlili v to arabsko afriško državo, ki nam nudi en kup bizarnosti... Od najbolj pristne dogodivščine, do najbolj norega surfanja. Je kot knjiga, ki jo prebereš in si ognjevito predstavljaš, da si tam in doživljaš vse opisane podrobnosti. Ko knjigo prebereš, ...

preberi več izjav

NEWSLATER

FACEBOOK