Izleti in potepi

dan za surfat.

Otok paradiža - Ilha Grande

Ta čarobni otok, ki je nekoč bil zatočišče piratov, sužnjev in Indijancev ima danes renome 7. najlepše plaže na svetu glede na oceno TripAdvisor. Je pa tudi obravnavana kot 2. čudo Ria de Janeira (po Pão de Açúcar ali Sugar Loaf mountian).

To je mesto, kjer najdeš najbolje iz Brazilije od potapljanja v kristalni vodi do večerje na plaži z živo muziko.

Na otoku imamo ogromno športnih možnosti: surfanje, potaljanje, pohodništvo, spuščanje po vrvi, izleti s kanuji in še veliko drugega.

Najbolje pa je, da si pogledamo filemček, kjer naravne lepote bolj kot zgornje besede pridejo do izraza:

 

Skrite plaže Ria de Janeira

Raziskali bomo okolico Barre de Guaratiba, ki je obdana z zeljenjem (Jugla style) in kjer se hribovitost pokrajne zliva z oceanom. Diego, naš surf učitelj, bo odpru vrata Jungle in skupaj bomo prišli do praznih skrivnih plaž, ki so dostopne samo z ladjico ali peš. Skritih plažic bomo videli toliko, kolikor bo na raspolago naše želje po raziskovanju.

 

 

 
 

Rajske plaže oddiha holiwutskih zvezd in tečajnikov Tribuja

Izlet lahko kombiniramo z šolo surfanja na valovih, ki jo bomo imeli za to priložnost na plaži Grumari (ime ishaja iz indjanskega imena). Dan bomo začeli z zmrznjenko tropskega sadja Açaí, na plaži Prainha (majhna plažica), kjer se pred paparazzi skrivajo in surfajo znani igralci. Ko si spočijemo oči, pa se z surf kombijem odpravimo naprej proti naravnem rezervatu in plaži Grumari. Na tej rajski plaži bomo osurfali session in imeli šolo surfanja. Najverjetneje bomo tudi tukaj naleteli na kak fotoshooting, reklamno snemanje ali kaj podobnega, kar tukaj ni nobena redkost, saj vsi iskoriščajo lepote tukajšnje narave v te namene.

Po šoli pa na zaslužen Água de Coco (kokosovo mleko, ki ga pijamo iz kokosa) na čudovit razgled nad neskončno plažo oštarije na griču sredi zelenja.

 

 

 

Hrib Corcovado - skulptura Kristusa

Ta dan si pa bomo zapomnili. Po zajterku se skobacamo v surf kombi in se opeljemo v največji gozd na svetu sredi mesta Tihjuca in si na razgledni točki privoščili Kitajski razgled, ki se rasposteza čez večji del mesta Ria in razgibane okolice. Zdaj nas čaka uspon na Kristosovo skulpturo, ki z odprtimi rokami ščiti in vabi k sebi vse ljudi. To je novo 7 čudo sveta.

Oči so zahtevale svoje. Lačni smo. Spočili in najedli se bomo v Santa Teresi, okolišu, kjer se zadržujejo artisti vseh področji. Vzeli si bomo minutko ali dve za ogled. Tukaj je tudi zanimivo stopnišče Selaron, ki je po 20 letih zbiranja ploščic iz vsega sveta, dobilo končno podobo.

Ustavimo se še v parku Lage in botaničnem vrtu z visokimi palmami, barvitimi orhidejami in vsem kar tropski botanični vrt lahko ponuja.

Domol se bomo najberž peljali v tišini z odprtimi usti;)

 

 

V razglednici Ria de Janeira

Brazilci nam pravijo Gringo/a:). Zmeraj z nasmehom na obrazu seveda. In to je izlet ko bomo pravi tusristi iz tujine. Ogledali si bomo namreč največje znamenitosti mesta kot so plaže Ipanema, Copacabana in Leblom. Za sprehod med sončnimi plažami je najlepše če se podamo kar peš. Nekateri bomo padli v valove, drugi v "fio dental" ali zobna nitka kopalke, ki so tu nekaj čisto normalnega, treti pa v colonialne zgradbe, ki sekajo plažo in mesto. Po triurnem prostem pohajanju pa se spet dobimo pred znamenito trdnjavo Copacabane. Da si bomo lažje predstavljali kako zgleda mesto iz neba, pa se z žičnico pouspnemo na Sugarloaf montain. Tukaj se "Cidade meravilhosa" pokaže v celi svoji lepoti in veličini.

Spet en čudovit dan z nešteto odtisov.

 

 

 

Pedra do Telegrafo

Vsakič z nova odkrivamo nove čare tega mesta in njegove okolice. Morske specijalizirane restavracije Tias, 5 skritih in divjih plaž, ki jih s pridom obiskujemo, supanje, rekreacija s katero na mirnih vodah spoznavamo okolico in na novo odkrita 354 m strma gora Pedra do Telegrafo, kjer je na vrhu odbit kamen, iz katerega imamo neverjeten pogled na moder ocean, ki se preliva z zeleno pokrajno in nebom. Od tu je možno tudi skočiti z zmajem in se tako še bolj približati ptičji svobodi.

Mi smo na džunglasti poti opazili še nakaj zanimivih barvanih sadežov, ki bolj spominjajo na papige kot na sadeže:)

 

 

 

 

Mesto Rio de Janeiro je najbolj znano po treh stvareh: Sambi, lepih deklet in seveda nogometu. Ob derbiju ali pomembni tekmi se Cariocam (prebivalcem Ria de Janeira) ustavi čas. Ljudje se še bolj zbližajo, ob napetih trenutkih zjočejo in prepevajo. Tudi melodije sambe z ogromnimi bobmi odmevajo na tekmah. Lahko bi rekli, da je za njih nogomet skoraj da svet in Maracana, najbolj znani stadjon na svetu, druga cerkev.

V Maracani bo odigran tudi finale svetovnega prvenstva drugo leto 2014. Toplo priporočamo ogled eno izmed tekem.

 

Prijavi se na surfanje

Se želiš naučiti surfat s Tribujevci? Izpolni prijavnico in si rezerviraj mesto v Surf Campu.

prijavi se na surfanje

Pošlji virtualno razglednico

Želiš povedati ostalim prijateljem kje si na dopustu? Pošlji mu virtualno razglednico. Izberi sliko, napiši sporočilo in pošlji!

pošlji razglednico

Vtisi, mnenja, izjave surferjev

Ustvarili bomo pleme in se zlili v to arabsko afriško državo, ki nam nudi en kup bizarnosti... Od najbolj pristne dogodivščine, do najbolj norega surfanja. Je kot knjiga, ki jo prebereš in si ognjevito predstavljaš, da si tam in doživljaš vse opisane podrobnosti. Ko knjigo prebereš, ...

preberi več izjav

NEWSLATER

FACEBOOK