Dobro je vedeti

dan za surfat.

Kanarski otoki

 

Nekaj splošnega o Kanarskih otokih

Kanarski otoki so skupina otokov v Atlantskem oceanu, ki so od najbližje točke na Iberskem polotoku oddaljeni več kot 1000 km. Skupino Kanarcev, kot jih radi poimenujemo, sestavlja sedem večjih otokov: Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, La Palma, La Gomera, El Hierro in Fuerteventura. Na skupni površini 7.542 km2 živi nekaj več kot 2 milijona prebivalcev, pri čemer sta najgosteje poseljena otoka Tenerife in Gran Canaria. 

 

Kakšne so temperature?

Mediteransko subtropska klima  je vir udobnega počutja, ki ga ob konstantno visokih temperaturah zraka ne zmoti niti vetrič, ki tu in tam zapiha. Temperature zraka se gibljejo med 20-30 stopinjami. Temperatura morja pa se giblje od 18 stopinj navzgor. Sicer pa otočje nosi tudi vzdevek "otočje večne pomladi". 

 

A potrebujem vizo?

Kanarski otoki spadajo pod Španijo, tako da za vstop v državo potrebujemo veljavno osebno izkaznico ali potni list. 

 

Zdravstveno zavarovanje

Pred odhodom si je potrebno urediti zdravstveno zavarovanje za tujino ter dodatno zdravstveno zavarovanje pri eni od zavarovalnic, ki ponuja to storitev. 

 

A se vozi po levi ali desni strani?

Čeprav so številni otoki po svetu, kjer velja pravilo vožnje po levi, se na Kanarcih vozi po desni, kot smo navajeni od doma. Ko pa surfamo, pa lahko izbiramo med valovi tako v desno, kot v levo. 

 

Cene na Kanarskih otokih

Cene so podobne slovenskim. V restavraciji se lahko dobro je od 4 eur navzgor. Določeni artikli (npr. fotografska oprema, ure, parfumi) pa se dobijo tudi do 30% ceneje kot pri nas. 

 

Oprema

Oprema za surfanje je vključena v ceno paketa (najem surf deske, neoprena, voska). Potrebuješ le kopalke in kremo za sončenje. 

 

Prevoz iz in na letališča

Na letališču te bo pričakal predstavnik ali predstavnica surf šole s kapo na šild z napisom: "Work sucks, go surfing". On/ona te bo tudi pripeljal/a nazaj na letališče, ko bo čas za odhod.

 

Vse napotke dobiš ob prijavi na naše programe.

 

 

 

 

(kopija 1)

Prijavi se na surfanje

Se želiš naučiti surfat s Tribujevci? Izpolni prijavnico in si rezerviraj mesto v Surf Campu.

prijavi se na surfanje

Pošlji virtualno razglednico

Želiš povedati ostalim prijateljem kje si na dopustu? Pošlji mu virtualno razglednico. Izberi sliko, napiši sporočilo in pošlji!

pošlji razglednico

Vtisi, mnenja, izjave surferjev

Ustvarili bomo pleme in se zlili v to arabsko afriško državo, ki nam nudi en kup bizarnosti... Od najbolj pristne dogodivščine, do najbolj norega surfanja. Je kot knjiga, ki jo prebereš in si ognjevito predstavljaš, da si tam in doživljaš vse opisane podrobnosti. Ko knjigo prebereš, ...

preberi več izjav

NEWSLATER

FACEBOOK