Izleti po Fuerteventuri

dan za surfat.

Izlet po Fuerteventuri

Izlet po otoku Fuerteventura je nekaj, česar ne moremo zamuditi. Poleg raznolikosti vulkanskih obal je prav tako zanimiva tudi njegova notranjost, saj se nam bo zaradi puste pokrajine zdelo, da se sprehajamo na luni. Vasice so tako redko poseljene, da bomo večkra izginili iz človeškega umešanja v naravo in se na vse strani razgledovali po pusti, a zanimivi okolici. Enkrat z ravnimi cestami, ki jim ni konca, drugič se spet ovijali po strmih poteh do najvišjih točk otoka, od koder so prečudoviti razgledi, kjer se počutiš vpet med zemljo in zrakom.

 

Nasvet za potep:

Prečkaš vasico La Oliva, ki je tudi politično središče Fuerteventure. Ustavi se na razgledni točki nad Cotillo in si privošči nekaj časa za "poslikavo" razgleda in se sprehodi skozi nekoč uničeno mesto. Oglej si glavno ulico, na kateri je tudi muzej Casa Museo Arquebiologico, ki ima zbirko pomembnih in fascinantnih najdb.

 

Čaka te vožnja čez hribe proti zahodni obali v mesto Ajuy, kjer so gusarji iztopili in začeli njihov pokol. No, danes te nevarnosti ni več, zato si nekoliko bolj brezbrižno lahko ogledaš to staro ribiško mestece in greš na 30 minutni pohod nad zanimivo od vetra udolbljen klif.

 

Od tu ti priporočam obisk mesteca Las Playas, kjer se lahko povzpneš na svetilnik nad mestom (Faro de la entrellada) in kot pravi  lovec na sončne zahode uloviš zaklad in odfuraš proti domu. 

 
 
 

Prijavi se na surfanje

Se želiš naučiti surfat s Tribujevci? Izpolni prijavnico in si rezerviraj mesto v Surf Campu.

prijavi se na surfanje

Pošlji virtualno razglednico

Želiš povedati ostalim prijateljem kje si na dopustu? Pošlji mu virtualno razglednico. Izberi sliko, napiši sporočilo in pošlji!

pošlji razglednico

Vtisi, mnenja, izjave surferjev

Ustvarili bomo pleme in se zlili v to arabsko afriško državo, ki nam nudi en kup bizarnosti... Od najbolj pristne dogodivščine, do najbolj norega surfanja. Je kot knjiga, ki jo prebereš in si ognjevito predstavljaš, da si tam in doživljaš vse opisane podrobnosti. Ko knjigo prebereš, ...

preberi več izjav

NEWSLATER

FACEBOOK